VW разкрива мощен EV във форма на комби. Бюджетен Taycan Sport Turismo, някой?

Харесвате Porsche Taycan Sport Turismo , но не можете да оправдаете началната цена от 199 000 лв на наскоро обновената версия? Е, оказва се, че бюджетният отговор може да се крие другаде във Volkswagen Group. Всъщност отговорът може да се крие в самия Volkswagen, защото току-що представи ID.7 GTX Tourer. 

По същество гореща версия на стандартното комби ID.7 . GTX получава електрически мотор на всяка ос, за да изпрати 335 к.с. към четирите колела. VW казва, че това прави това най-мощното му комби, което вероятно е малко ритник в зъбите на сегашния Golf R комби с  316 к.с.

Все още нямаме никакви данни за производителността.Но очевидно един на всеки пет ID.4 и ID.5 , продадени в Европа, са GTX версии.Така че VW сметна, че моментът е подходящ да разшири своята изцяло електрическа производителност в цялата си EV диапазон. Оттук и новият ID.3 GTX. И можете да се обзаложите, че ще видим ID.7 GTX седан в близко бъдеще. Вероятно ще има същото задвижване като Tourer и без съмнение ще получи същото стилно отношение.

Говорейки за това, VW третира ID.7 Tourer с някои остри брони. 20-инчови джанти и нова светлинна графика, за да го превърне в GTX, докато вътре има червени кантове на седалките, червени декоративни елементи на таблото и панелите на вратите и червени шевове на волана. Това е горе-долу и като добри новини все още има същите 1714 литра багажно пространство като стандартния автомобил със сгънати задни седалки.

Ценообразуването все още не е обявено, но като се има предвид, че ID.7 седанът започва от около 125 000лв, можем да направим обосновано предположение някъде на север от 137 000лв. Да, може би ID.7 GTX все пак няма да е „бюджетният“ вариант…