Volvo EM90 MPV-Всекидневната на колела в скандинавски стил излиза първа на китайския пазар

След представянето на своя флагман EV EX90, Volvo пусна своя напълно електрически превозвач на хора, EM90 . Докато първият определено е „кола“, според Volvo EM90 всъщност е стая на колела. Стая, която може да измине 737 км. с едно зареждане.

Това е благодарение на огромен пакет батерии от 116kWh – захранващ двигател от 200kW – който ще премине от 0-80 процента зареждане за по-малко от 30 минути. Volvo ни казва, че хардуерът позволява двупосочно зареждане, точно както в EX90 .

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,3 секунди, което… всъщност не е лошо за шестместен багажник, въпреки че не е ясно дали това е със или без пълен кораб. Все пак няма да искате да бързате.

Джим Роуън, шеф на Volvo Cars, каза:

Volvo EM90 е изключително комфортна електрическа кола с интелигентна кабина, бързо зареждане, конкурентен пробег, уникален дизайнерски език на Volvo и високо ниво на премиум във всеки детайл. Но много повече важно е какво прави за вас. Дава ви място за свързване. Стая за създаване. Стая за релакс. Стая за вас и за хората около вас.“

Спалня, всекидневна, стая за гости… Вие избирате. Задната врата се плъзга назад, за да разкрие интериор, който изглежда повече като бизнес класа на Emirates, отколкото задната част на автомобил. Говорим за накланящи се седалки, индивидуални панели за управление на климатика, широки подлакътници, масивни прозорци и торби с пространство. Volvo го нарича „lounge look“.

Всичко е декорирано в неутрални сканди цветове и е с елегантни акценти със стратегически разположени метали. Има 15,4-инчов инфоразвлекателен дисплей на предните седалки и 15,6-инчов сгъваем заден инфоразвлекателен екран.

Заровен в софтуерния стек, суперпроцесорът Snapdragon се обединява с 5G свързаност, за да хоства множество опции за информация и развлечения, позволява функционалност на цифрови ключове и управлява набор от „авангардни“ сензори (включително камери с висока разделителна способност, радарна технология с милиметрови вълни и ултразвук радари) за всички онези фантастични функции за подпомагане на водача.

Съчетайте тези екрани със звуковия комплект с 21 високоговорителя, предоставен с любезното съдействие на Bowers и Wilkins, и кабината – казват от Volvo – се превръща във ваша собствена концертна зала, театър, спалня или заседателна зала, пълна с възможности за видеоконференции.

Търсите малко спокойствие и тишина? Няма проблем. Звукоизолацията и анулирането на шума от пътя – които могат да бъдат въведени чрез дистанционни актуализации – са подобрени с двукамерно въздушно окачване и 19-инчови или 20-инчови въздушни колела, обвити в нещо, което Volvo нарича „безшумни гуми“.

Външно EM90 е стилизиран с вкус. Рязко дефинираната геометрия на T-образните фарове „Thor“ сочи към решетка, по-малко забележима от тази на Zeekr 009 , на която е базиран EM90.